Undervandsrugby

Om undervandsrugby

En særlig gren af undervandssport er undervandsrugby også kaldet UV-Rugby. En del af klubbens medlemmer dyrker ihærdigt denne sport.

Hvordan spiller man undervandsrugby?

Sporten kræver kun lidt udstyr udstyr. Udover badedragt eller badebukser har spillerne finner, dykkermaske, snorkel og hætte med ørebeskytter. For at spillet kan foregå under vand, indeholder bolden en sukker/ -og saltopløsning, så den synker til bunds. Målspandene står på bunden, og så gælder det om at score flest mål i modstanderens målspand. Hvert hold har 11 spillere, hvor 6 er i vandet af gangen. Resten er klar på udskiftningsbænken og hopper i, når makkeren kommer op af vandet. Under spillet må spillerne hele tiden til overfladen for at dykke igen eller svømme over til udskiftning, så en frisk spiller kan komme i.

Hvorfor spille undervandsrugby?

Det er et fascinerende boldspil, og den tredimensionale bevægelsesfrihed åbner utrolige muligheder for teknik og taktik. Undervandsrugby er fortrinligt til undervandshunde, der gennem sporten vil opleve vandet på en ny, sjov og udfordrende måde. Undervandsrugby giver god træning for de fleste af kroppens muskelgrupper, og man opnår en god kondition og styrke.